Συνάντηση Εργασίας του Περιφερειακού Διευθυντή και των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Καλαφάτη
19032024Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Συνάντηση Εργασίας του Περιφερειακού Διευθυντή και των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Καλαφάτη

deltio-typoy-mantrha-22-1-21

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του νέου Υφυπουργού Εσωτερικών αρμοδίου για θέματα Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρου Κόπτση και των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης. Σε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση ο Υφυπουργός άκουσε με προσοχή και ενημερώθηκε για όλα τα τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα και διαβεβαίωσε πως θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας και θα συμβάλει τα μέγιστα στην επίλυση των προβλημάτων.

 

 

Συζητήθηκε το θέμα της ανέγερσης 17 νέων διδακτηρίων μέσω ΣΔΙΤ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σχολικής στέγης στην Κεντρική Μακεδονία και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση των κτιριακών υποδομών. Αναπτύχθηκε το θέμα της επιτυχούς εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης και της έγκαιρης τοποθέτησης όλων των απαιτούμενων προκατασκευασμένων αιθουσών. Έγινε εκτενής αναφορά στην εξαιρετική οργάνωση και εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης που υιοθετήθηκε από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς και στην πρόσληψη για πρώτη φορά πάνω από 6.000 αναπληρωτών στην Κεντρική Μακεδονία.

 

 

Τέθηκε το ζήτημα των «γρήγορων διαγνωστικών τεστ» (rapidtests) που οργάνωσε το ΥΠΑΙΘ αλλά και οι Δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας. Τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ασφαλή επιστροφή όλων των μαθητών στο σχολείο. Εξετάστηκε η προοπτική διοργάνωσης από κοινού εκδηλώσεων και τονίστηκε η ανάγκη διαρκούς συνεργασίας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι