24072021Σαβ
Τελ. Ενημέρωση:Πεμ, 15 Ιουλ 2021

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: «Ο κοινωνικός ρόλος του σχολείου: Εκπαιδεύουμε για τη ζωή, χαρίζουμε ζωή» και εθελοντική αιμοδοσία από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

afisa-10-2-2021

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των δράσεων του Παρατηρητηρίου Διαχείρισης Κρίσεων διοργανώνει διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Ο κοινωνικός ρόλος του σχολείου: Εκπαιδεύουμε για τη ζωή, χαρίζουμε ζωή» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10-02-2021 και ώρα 16.00 μ.μ.

Η συνάντηση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα εθελοντισμού και προσφοράς προς το συνάνθρωπο. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο της ΠΔΕ από τις 09:00 π.μ.-13:00 μ.μ.


Στην ημερίδα θα λάβουν μέρος οι εισηγητές:
1. Ο κ. Σωτηρόπουλος Δαμιανός, Αιματολόγος, Διευθυντής Αιματολογικής κλινικής και Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου», με θέμα:  «Ο εθελοντισμός σώζει ζωές. Δότες Μυελού των οστών και αιμοδότες».
2. Ο κ. Αντωνιάδης Νικόλαος, Επίκουρος Καθηγητής Α.Π.Θ., Χειρουργός μεταμοσχεύσεων, με θέμα: «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων. Η ελληνική πραγματικότητα».
3. Ο κ. Αναστάσης Στεφανάκης, Διασώστης στο ΕΚΑΒ Κασσάνδρας, ιδρυτής του Ανθρωπιστικού Οργανισμού Kids Save Lives, με θέμα:«Πρώτες Βοήθειες: Το σχολείο στο επίκεντρο διδασκαλίας δεξιοτήτων ΖΩΗΣ».


Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Έλενα Αποστολίδου.

Μετά τις εισηγήσεις θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα που θα τεθούν από εκπαιδευτικούς και γονείς στην πλατφόρμα που έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

H πρόσβαση στην πλατφόρμα γίνεται είτε μέσω του πλαϊνού Banner συνδέσμου «Online Επικοινωνία» της ιστοσελίδας της ΠΔΕ είτε πληκτρολογώντας απευθείας την URL διεύθυνση: https://www.submit.kmaked.eu/

Η ημερίδα θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω livestreaming στην πλατφόρμα μεταδόσεων της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας στη διεύθυνση http://www.webtv.kmaked.eu και στο Youtube Channel Δράσεις KMAKEDPDE και θα παραμείνει αναρτημένη για να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι