29062022Τετ
Τελ. Ενημέρωση:Τετ, 29 Ιουν 2022

Επίσκεψη Γαλλικής αντιπροσωπείας από την Εκπαιδευτική Περιφέρεια της Νίκαιας

received 4602917836502772 2

Τη Δευτέρα 29/11/2021 επισκέφτηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γαλλική αντιπροσωπεία από την Εκπαιδευτική Περιφέρεια της Νίκαιας, η κ. StephanieGoguet της DRAREIC (Direction Regionale Academique des Relations Europeennes, Internationales et de la Cooperation a Nice), ο κ. JoelFlouderτου LyceeCarnot και ο κ.FabienBoy του CollegePeiresc, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ PRISME3. Τη Γαλλική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θωμάς Μπαχαράκης. Η αν.Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Κρυσταλλία Στάικου τους παρουσίασε τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούνται στην ΠΔΕ Κ. Μακεδονίας, καθώς και τις συνεργασίες που προέκυψαν ύστερα από την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας, ανάμεσα στις Εκπαιδευτικές Περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας και της Νίκαιας.

Στη συνάντηση παρέστησαν η Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Ευλαμπία Κύζα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής,  κ.Στέλλα Λεονάρδου, και η υπεύθυνη εκπαιδευτικής συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης κ.Δανάη Ιωακειμίδου. Η συνάντηση εξελίχθηκε μέσα σε εξαιρετικό κλίμα, όπου οι παρευρισκόμενοι/ες συζήτησαν για τις ομοιότητες και τις διαφορές των δύο εκπαιδευτικών συστημάτων (γαλλικού & ελληνικού), ενώ παράλληλα τέθηκαν οι βάσεις για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο Εκπαιδευτικών Περιφερειών.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι