Εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στο ΝΟΗΣΙΣ - 2η Ανακοίνωση
19032024Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στο ΝΟΗΣΙΣ - 2η Ανακοίνωση

afisa-11-feb-2020-web

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, το Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», το Ίδρυμα ΝΟΗΣΙΣ  Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, το Σωματείο Φίλοι του Κ.Δ.Ε.Μ.Τ, και την Οργάνωση «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό», διοργανώνουν κεντρική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του ΝΟΗΣΙΣ, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.

Το Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» είναι το μεγαλύτερο εθελοντικό, μη χρηματοδοτούμενο Δίκτυο Σχολείων στην Ελλάδα, που ιδρύθηκε, αδειοδοτήθηκε και λειτουργεί τα τελευταία έξι χρόνια σε επτά (7) Περιφερειακές Διευθύνσεις στην Ελλάδα και έντεκα (11) ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Συντονίζεται από στελέχη της εκπαίδευσης και δραστηριοποιεί μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης σε βιωματικές δράσεις που σχετίζονται με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Όλες οι δράσεις αναρτώνται στην   διεύθυνση του Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» http://isecurenet.sch.gr/portal/.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι:

      1.Η παρουσίαση ενδεικτικών έργων - αποτελεσμάτων εργασιών των συμμετεχόντων σχολείων του Διαπεριφερειακού Θεματικού  Δικτύου (δια ζώσης είτε μέσω τηλεδιάσκεψης).

    2.Η ανάδειξη της Ασφάλειας στο Διαδίκτυο με τις εισηγήσεις των κ. Παπαπροδρόμου Γιώργου (πρώην Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος), κ. Νταφούλη Βάιου (Ειδικού Ψυχιάτρου στους τεχνολογικούς εθισμούς) και κα Τόρρενς Αντωνία (Εκπροσώπου του «Ζήσε χωρίς Εκφοβισμό (ΚΜΟΠ)»).

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και μπορούν να την παρακολουθήσουν μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί από σχολικές μονάδες, μέσω της πλατφόρμας ζωντανών μεταδόσεων, στη διεύθυνση www.webtv.kmaked.eu

Το υλικό των ζωντανών μεταδόσεων θα παραμείνει στην βιβλιοθήκη Youtube της ΠΔΕ Κ. Μακεδονίας (http://www.videos.kmaked.eu ) για μελλοντική αξιοποίηση από τα σχολεία.

Οι ομάδες μαθητών/τριών του Δικτύου που έχουν επιλεγεί να συμμετέχουν στην εκδήλωση με εισήγηση, θα πρέπει να συμβουλευτούν το πρόγραμμα ώστε να παρουσιάσουν την εργασία τους στην αντίστοιχη θεματική ζώνη. Να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην διάρκεια της παρουσίασης των μαθητών, η οποία δεν πρέπει να υπερβεί τα 10 λεπτά και γι αυτό καλούνται οι εκπαιδευτικοί να προσαρμόσουν ανάλογα τις εργασίες τους.

Άλλες ομάδες μαθητών σχολείων έχουν υποβάλει βίντεο και postersγια την εκδήλωση. Τα postersθα εκτεθούν στο φουαγιέ του 1ου Ορόφου του ΝΟΗΣΙΣ, μπροστά από το συνεδριακό Κέντρο. Τα βίντεο των ομάδων θα προβάλονται στο 1ο Όροφο του ΝΟΗΣΙΣ, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να τα παρακολουθούν σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, τα βίντεο θα προωθηθούν στην Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση με ευθύνη του Διαπεριφερειακού Δικτύου.

Οι θέσεις για παρακολούθηση μέσα στο συνεδριακό κέντρο έχουν ήδη δεσμευτεί σε ομάδες μαθητών που πραγματοποίησαν ηλεκτρονική κράτηση σε φόρμα που κοινοποιήθηκε στην 1η Ανακοίνωση. Για λόγους ασφαλείας των μαθητών δε θα επιτραπεί σε άλλες ομάδες η είσοδος τους μέσα στο συνεδριακό κέντρο. Σε αυτές τις ομάδες θα δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδριακού κέντρο μέσω μεγάλης οθόνης στο Ισόγειο και φυσικά θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση έργων Πόστερ και βιντεο στο 1ο Όροφο.

Η μετακίνηση των ομάδων μαθητών γίνεται χωρίς δαπάνη για το δημόσιο και πάντα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία μετακινήσεων.

Μέλη της Συντονιστικής αλλά και Οργανωτικής Επιτροπής που δραστηριοποιούνται στο Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο είναι: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ (ΠΕ70), ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΦΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΕ86), ΤΖΕΛΕΠΗ ΣΟΦΙΑ (ΠΕ86), ΑΛΕΞΟΥΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΠΕ86), ΜΠΑΜΠΑΛΩΝΑ ΕΛΕΝΗ(ΠΕ86), ΔΟΥΒΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΠΕ70), ΜΠΟΥΤΣΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΠΕ70), ΤΣΙΚΑΛΑΣ ΘΕΜΗΣ (ΠΕ 70), ΜΠΟΤΑΪΤΗ ΑΡΕΤΗ (ΠΕ60), ΚΟΛΙΠΕΤΡΗ ΖΩΗ (ΠΕ60), ΒΕΛΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΠΕ60), ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΠΕ60), ΛΑΛΙΩΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (ΠΕ60), ΤΣΙΓΑΡΙΔΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΠΕ60), ΤΣΑΒΔΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΠΕ60), ΚΑΓΙΑΔΑΚΗ ΑΘΗΝΑ (ΠΕ60), ΓΩΤΗ ΔΟΥΜΑ ΕΥΘΥΜΙΑ (ΠΕ60), ΒΑΜΒΑΚΗ ΑΝΝΑ (ΠΕ60), ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΗΣΑΪΑ (ΠΕ60).

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με την εκδήλωση, μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και στο τηλέφωνο 2310474842 Ηλιάδης Κωνσταντίνος.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι