Απολογισμός Εκδήλωσης για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2020
19032024Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Απολογισμός Εκδήλωσης για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2020

asfaleia1

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, το Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», το Ίδρυμα ΝΟΗΣΙΣ  Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, το Σωματείο Φίλοι του Κ.Δ.Ε.Μ.Τ, και την Οργάνωση «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό», διοργάνωσαν κεντρική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του ΝΟΗΣΙΣ, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.
Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Περιφερειακός Δ/ντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κόπτσης Αλέξανδρος μαζί με τον Διευθυντή του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ κ. Κοντονικολάου Θανάση.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν:
Η κα Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής και Πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο σε απευθείας μετάδοση από το Στρασβούργο,
Η κα Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Δήμου Θεσ/νίκης,
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας κ Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ Γιαννόπουλος Κώστας, μέσω τηλεδιάσκεψης,
Ο Διευθυντής των Φίλων του Κ.Δ.Ε.Μ.Τ. κ. Γκαβέζος Μιχάλης.

Μετά τους χαιρετισμούς παρουσιάστηκε ένα βίντεο (http://isecurenet.sch.gr/portal/?p=5793) για το Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο Ασφάλεια στο Διαδίκτυο από έναν εκ των Συντονιστών του Δρ. Απόστολο Παρασκευά και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι δράσεις μαθητών σχολικών μονάδων του Δικτύου αλλά και προσκεκλημένων σχολείων (15ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης) είτε δια ζώσης από την Κεντρική Μακεδονία είτε εξ αποστάσεως από τις 6 Περιφερειακές Διευθύνσεις Α/θμιας κ Β/θμιας Εκπαίδευσης με τη χρήση του Διαδικτύου.
Οι εργασίες που παρουσιάστηκαν από μαθητές και εκπαιδευτικούς ήταν :

Στην Κατηγορία - Παρουσιάσεις εργασιών Δια ζώσης από Σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας

-Από το 10ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης με τίτλο εργασίας: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»
-Από το1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου μετίτλο: «CyberBullying»
-Από τοΔημοτικό Σχολείο Μαντουλίδη μετίτλο: «DigitalCitizenship»
-Από το 6ο Διαπ. ΔΣ Ελευθερίου Κορδελιού μετίτλο: «Ψεύτικα Προφίλ»
-Από το 1ο Δημ. Σχολείο Χαλάστρας με τίτλο:«Έρευνα για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»
-Από το Δημ. Σχολείο Αγίου Αντωνίου μετίτλο: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»
-Από το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης μετίτλο: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»
-Από το 1ο Νηπιαγωγείο Καρδίας μετίτλο: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Στην Κατηγορία - Παρουσιάσεις εργασιών εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης
-Από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών με τίτλο εργασίας: «Ο εκατομμυριούχος του Διαδικτύου»
-Από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Σερρώνμε τίτλο εργασίας: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»
-Από τοΔημοτικό Σχολείο Κατωχωρίου Χανίων με τίτλο εργασίας: «Η περιπέτεια του Γιώργου»
-Από το12ο Νηπιαγωγείο Βέροιας με τίτλο εργασίας: «Στο Διαδίκτυο ασφαλώς κυκλοφορώ»
-Από το6ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου Αττικής με τίτλο εργασίας: «Και οι 12 ήταν Διαδικτυωμένοι»
-Από το24ο Δημοτικό Σχολείο Πατρώνμε τίτλο εργασίας: «Social-επικοινωνώ, χαίρομαι, πληκτρολογώ και τους κανόνες τηρώ»

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν 3 σημαντικές εισηγήσεις:
-Aπό τον κ. Παπαπροδρόμου Γεώργιο,πρώην Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υποστράτηγο ε.α, Πτυχιούχο Νομικής, Ειδικό Γραφολόγο, με τίτλοεισήγησης: «Η ασφάλεια στο Διαδίκτυο ως μια πρόκληση στον Κυβερνοχώρο».

-Aπό την κ.α. Τορρένς Αντωνία,εκπαιδευτική ψυχολόγο, Πρόεδρο του ΚΜΟΠ Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, με τίτλο εισηγησης: «CyberBullying».

- Από τον κ. Νταφούλη Βάϊο, Ειδικό Ψυχίατρο πάνω σε τεχνολογικούς εθισμούς, Δρ. ΑΠΘ και Διευθυντή του Παιδοψυχιατρικού τμήματος Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Ιπποκράτειο, με τίτλο εισήγησης: «Εθισμός στο Διαδίκτυο».

Πάνω από 400 μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν τις εργασίες της εκδήλωσης στο συνεδριακό κέντρο, ενώ πλήθος κόσμου περιηγήθηκε στο πρώτο όροφο του ΝΟΗΣΙΣ όπου υπήρχαν ειδικοί χώροι για προβολή πόστερ, ζωγραφιών αλλά και βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές των σχολικών μονάδων του Δικτύου από όλη την Ελλάδα.
Όλη η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Live Streaming από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση: www.webtv.kmaked.eu

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης θα θέλανε να συγχαρούν τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του δικτύου για την συμμετοχή τους στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.
Επίσης να ευχαριστήσουν τους πρεσβευτές Ασφαλούς Διαδικτύου και συντονιστές εκπαιδευτικού έργου για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Ακόμα να ευχαριστήσουν όλους τους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν στην παρουσίαση, την γραμματειακή και τεχνική υποστήριξη της ημερίδας.
Η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν μία ηθική επιβράβευση όλων των παραπάνω.
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ίδρυμα ΝΟΗΣΙΣ για την ευγενική παραχώρηση των χώρων και την φιλοξενία της Ημερίδας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι