3η Ανακοίνωση - 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής - Πρόγραμμα
19032024Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

3η Ανακοίνωση - 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής - Πρόγραμμα

 

μφρ-logo

Σας κοινοποιούμε την 3η Ανακοίνωση με ενσωμάτωση αναλυτικού προγράμματος για το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής & Μαθητικής Καινοτομίας Σχολείων Ειδικής Αγωγής, το οποίο συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Πειραματικό Γυμνάσιου Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού έργου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, την ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Δήμο Νεάπολης ? Συκεών σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Α.Π.Θ. καθηγητή κ. Χ. Πολάτογλου και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ). Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 διαδικτυακά κατ? εξαίρεση λόγω των υγειονομικών συνθηκών και θα επανέλθει στη δια ζώσης μορφή του όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Παράλληλα θα διεξαχθεί Διαδικτυακό Workshop με τίτλο: «Δημιουργική τρισδιάστατη σχεδίαση και ρομποτική» από το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, καθηγητή κ. Χ. Πολάτογλου.

Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής είναι πανελλήνιο και απευθύνεται σε όλες τις σχολικές μονάδες Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, ενώ στη φετινή διοργάνωση δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα και ενθάρρυνση στην μαθητική καινοτομία σχολείων Ειδικής Αγωγής.

   Η διαδικτυακή παρουσίαση του Φεστιβάλ θα ξεκινήσει από τις 10.00 του Σαββάτου 18/12, με την τελετή έναρξης και θα ολοκληρωθεί στις 17.00, με την απονομή βραβείων στις ομάδες ρομποτικής.

Το linkπαρακολούθησης είναι : https://www.webtv.kmaked.eu/

Χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης θα είναι το EuropeanSchoolRadio, το οποίο έχει επιμεληθεί ραδιοφωνικό πρόγραμμα από τις 13.30 του Σαββάτου, με συνεντεύξεις μαθητών - εκπαιδευτικών αλλά και διοργανωτών.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι