Ενημέρωση εκπαιδευτικών και μαθητών συνέδρων για το 14ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας
26042024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Ενημέρωση εκπαιδευτικών και μαθητών συνέδρων για το 14ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

 afisa14

Ενημερώνουμε τους εκπαιδευτικούς και μαθητές συνέδρους ότι η καταληκτική ημερομηνία αποστολής εισήγησης παρατείνεται έως την Τετάρτη 23 Μαρτίου, ώρα 14.00. Μέχρι τότε, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν αποστείλει το αρχείο της εισήγησης, στο emailτου συντονιστή εκπαιδευτικού έργου που ανήκουν. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι εργασίες χωρίς εισήγηση, δε θα παρουσιαστούν στο συνεδριακό χώρο και στην κεντρική σκηνή, γι' αυτό οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να μεριμνήσουν για την έγκαιρη αποστολή τους.

 

Σας υπενθυμίζουμε τα στοιχεία επικοινωνίας των συντονιστών καθώς και τις περιοχές ευθύνης τους.

Σχολικές μονάδες:

Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. Υπεύθυνη ΣΕΕ: Aλεξούδα Γεωργία, alexouda@gmail.com

Δυτικής Θεσσαλονίκης. Υπεύθυνη ΣΕΕ: Τζελέπη Σοφία, stzelepi@sch.gr

Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας. Υπεύθυνη ΣΕΕ: Μπαμπαλώνα Ελένη, ebabalona19@yahoo.gr

Α/θμια Κιλκίς. Υπεύθυνη ΣΕΕ: Μπαμπαλώνα Ελένη, ebabalona19@yahoo.gr

Β/θμια Κιλκίς. Υπεύθυνη ΣΕΕ: Τζελέπη Σοφία, stzelepi@sch.gr

Γυμνάσια Σερρών. Υπεύθυνη ΣΕΕ: Aλεξούδα Γεωργία, alexouda@gmail.com

Α/θμια Σερρών. Υπεύθυνη ΣΕΕ: Μπαμπαλώνα Ελένη, ebabalona19@yahoo.gr

ΓΕΛ - ΕΠΑΛ Σερρών. Υπεύθυνη ΣΕΕ: Τζελέπη Σοφία, stzelepi@sch.gr

Εκτός Κεντρικής Μακεδονίας. Υπεύθυνη ΣΕΕ: Aλεξούδα Γεωργία, alexouda@gmail.com

 

Οι εκπαιδευτικοί θα λάβουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο email που δηλώσαν στην πλατφόρμα. Μέσα στο μήνυμα θα περιλαμβάνει:

Α) GoogleDrive link δικτυακού χώρου, όπου εκεί μέσα θα πρέπει να ανεβάσουν την παρουσίαση της εργασίας τους (powerpoint, prezi,video κτλ) μέχρι το πρωί της Παρασκευής 8 Απριλίου. Προϋπόθεση να υπάρχει google λογαριασμός. Σε περίπτωση μη ύπαρξης google-account θα συνιστούσαμε να δημιουργηθεί ένα.

Β) Επιπρόσθετο link πλατφόρμας όπου εκεί οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα δηλώσουν πρόσθετες πληροφορίες για την παρουσίαση τους, όπως:

-  Δήλωση πιθανής αδυναμίας συμμετοχής σε κάποια συγκεκριμένη ημέρα ( 12-15 Απριλίου).

-  Επιλογή τρόπου παρουσίασης (Δια ζώσης ή Διαδικτυακής).

-  Επιθυμία παράλληλης έκθεσης του έργου στο φουαγιέ του ΝΟΗΣΙΣ (αφορά τις ρομποτικές κατασκευές - έξυπνες συσκευές και παιχνίδια) .

 

Θα θέλαμε να τονίσουμε την ανάγκη αυστηρής τήρησης όλων των υγειονομικών μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊου στους χώρους του ΝΟΗΣΙΣ.   Έτσι κατά την προσέλευση των μαθητών, θα υπάρχει έλεγχος στην είσοδο και θα επιτρέπεται η προσέλευση των μαθητών, είτε με αυτοδιαγνωστικό τέστ (self test), είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού,   είτε με πιστοποιητικό νόσησης. Για τους εκπαιδευτικούς θα επιτρέπεται η είσοδος στο συνεδριακό χώρο μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού,   είτε με πιστοποιητικό νόσησης. Σε περίπτωση μη ύπαρξης όλων των παραπάνω συνθηκών, θα συνιστούσαμε την λύση της διαδικτυακής παρουσίασης της εργασίας από τη σχολική μονάδα.

Το συνέδριο είναι υβριδικό και έτσι δίνει τη δυνατότητα στις σχολικές μονάδες να μετασχηματίζουν την μορφή της παρουσίαση τους σε διαδικτυακή όταν θα υπάρχουν έκτακτες ανάγκες. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί η συμμετοχή της σχολικής μονάδας στο συνέδριο.


     Στις 27 Μαρτίου θα έχει αναρτηθεί στο site του συνεδρίου το πρόγραμμα του συνεδρίου και των παρουσιάσεων καθώς και πρόσθετες οδηγίες για την διεξαγωγή. Την Δευτέρα 28 Απριλίου το πρόγραμμα θα έχει αποσταλεί με email στις σχολικές μονάδες ώστε οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί να δρομολογήσουν τη διαδικασία μετακίνησης μαθητών βάση του προγράμματος και της κείμενης νομοθεσίας περί μετακινήσεων.

Το 14ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι