Ανακοίνωση προγράμματος 15ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής
29042024Δευ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Ανακοίνωση προγράμματος 15ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής

 logosite800

Κοινοποιούμε το πρόγραμμα του συνεδρίου προς τους εκπαιδευτικούς και μαθητές συνέδρους, ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία μετακινήσεων μαθητών, βάση του προγράμματος και της κείμενης νομοθεσίας.

Το συνέδριο είναι υβριδικό, για αυτό το λόγο έχει δοθεί η δυνατότητα σε ένα περιορισμένο αριθμό σχολικών μονάδων, να παρουσιαστούν οι εργασίες τους διαδικτυακά. Ήδη αυτό αποτυπώνεται μέσα στο πρόγραμμα, με την ετικέτα «Διαδικτυακά» δίπλα από τις εργασίες που θα γίνει χρήση τηλεδιάσκεψης.

Όλες οι εργασίες που ανήκουν στις κατηγορίες Ρομποτική, Έξυπνες Συσκευές και Παιχνίδια θα έχουν την δυνατότητα παράλληλης έκθεσης στο χώρο του Φουαγιέ. Ήδη κάποια σχολεία εκδηλώσανε ενδιαφέρον για παράλληλη εκθεσιακή παρουσίαση μέσω της πλατφόρμας που τους κοινοποιήθηκε στο παρελθόν.


     Τη Δευτέρα 10 Απριλίου θα δημοσιευτούν τα προεδρεία των συνεδριών του προγράμματος καθώς και λίστα παράλληλων δράσεων με διαδικτυακά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του συνεδρίου.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να ελέγχουν τον ιστότοπο του συνεδρίου ώστε να ενημερώνονται για αυτές τις δράσεις και να δηλώσουν συμμετοχή είτε σε διαδικτυακά webinarsείτε σε δια ζώσης σεμινάρια. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης όλων αυτών των δράσεων.

Τέλος έχει αποσταλεί στις σχολικές μονάδες, δικτυακός cloudχώρος όπου θα πρέπει να μεταφορτωθεί το υλικό παρουσίασης, από την Πέμπτη 6 Απριλίου έως και την Δευτέρα 10 Απριλίου. Επίσης είναι απαραίτητο εκεί μέσα να αποθηκευτούν ( στο φάκελο Βεβαιώσεις) και οι υπεύθυνες δηλώσεις κηδεμόνων των μαθητών συνέδρων που συμμετέχουν.

Το 15ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι η δημόσια τηλεόραση ΕΡΤ.

Θα αναρτηθούν αναλυτικές οδηγίες μέσα στον ιστότοπο του συνεδρίου για την προσέλευση και συμμετοχή των σχολικών μονάδων στο συνέδριο καθώς και λεπτομέρειες για τη συμμετοχή των μαθητών στα θεματικά πάρκα RoboLand? GameLandόπως επίσης και στις επιδείξεις εκθεσιακών εργασιών στο Φουαγιέ.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι