28032023Τρι
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 24 Μαρ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ Open Mind Skillful Hands

polonia3dskordeliou

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου  Κορδελιού, συμμετείχε στην 1 η κινητικότητα C1, του προγράμματος Erasmus+ KA2 - Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών  με κωδικό αριθμό 2020-1-PL01-KA229-081749_1, και τίτλο Open mind, skillful hands  «Ανοιχτό μυαλό, επιδέξια χέρια», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Psary του Δήμου Psary της Πολωνίας στο διάστημα μεταξύ 17-10-2021 και 23-10-2021 και είχε θέμα Tradition in childrens hands  «Η παράδοση στα χέρια των παιδιών». Η κινητικότητα έγινε με 11 μήνες καθυστέρηση σε σχέση με τον προγραμματισμό της, λόγω απαγόρευσης μετακινήσεων, εξ αιτίας της πανδημίας Covid19. Τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν τα παρακάτω: 

Szkola Podstawowa w Psarach, Πολωνία, 2 Circolo Didattico Cavour Marsala, Ιταλία,  3rd Elementary School of Eleftheriο-Kordelio, Ελλάδα  Kartal Bilim ve Sanat Merkezi, Τουρκία  EB1/PE de So Roque, Πορτογαλία και  Colegio Sneca S.C.A., Ισπανία Η αποστολή του κάθε σχολείου αποτελούνταν από 2 εκπαιδευτικούς και 4 μαθητές/τριες. Κατά τη διάρκεια της επταήμερης αυτής επίσκεψης, μαθητές και μαθήτριες από τις 6 παραπάνω χώρες, βρέθηκαν από κοντά, γνωρίστηκαν, συζήτησαν, έπαιξαν, αθλήθηκαν και χόρεψαν, έκαναν από κοινού διάφορες δραστηριότητες, αντάλλαξαν γνώσεις και εμπειρίες, φιλοξένησαν και φιλοξενήθηκαν, περιηγήθηκαν σε εκθεσιακούς χώρους, μουσεία, πύργους και ορυχεία άνθρακα και αλατιού. Εμπειρίες αξέχαστες! Δημιουργήθηκαν σχέσεις φιλίας, σχέσεις ζωής.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι