3ο Δημοτικό Σχολείο Νιγρίτας - Δελτίο Τύπου
26042024Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Τρι, 18 Ιουλ 2023

Δελτία Τύπου Σχολείων που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

3ο Δημοτικό Σχολείο Νιγρίτας - Δελτίο Τύπου

3ds-nigritas-23

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νιγρίτας, στα πλαίσια του προγράμματος «Ενίσχυση της αυτονομίας των μαθητών», συμμετείχε στο σεμινάριο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με τίτλο «Promoting creativity, critical thinking and problem-solving in the classroom» που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Puerto de la Cruzτης Τενερίφης στην Ισπανία από 19 έως 25 Μαρτίου 2023.

            Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από τους εκπαιδευτικούς Γεώργιο Μπουλιακούδη (ΠΕ06) και Ευανθία Ριζοπούλου (ΠΕ70) και η συμμετοχή τους χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ μέσω του ΙΚΥ (αριθμός σύμβασης: 2022-1-EL01-KA122-SCH-000078520).

            Το σεμινάριο παρείχε στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να εξοικειωθούν περαιτέρω με διαφορετικές στρατηγικές, εργαλεία και ιδέες για την προώθηση της δημιουργικότητας και της αυτόνομης κριτικής σκέψης των μαθητών καθώς και να συνδιαλλαγούν, να αλληλοεπιδράσουν και να εργαστούν συνεργατικά με συναδέλφους τους από τη Σουηδία, τη Λετονία, την Κροατία, την Ολλανδία, τη Λιθουανία, τη Γερμανία και την Ιρλανδία. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε διάχυση του περιεχομένου της επιμόρφωσης στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς τους σχολείου.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι