30112020Δευ
Τελ. Ενημέρωση:Τετ, 25 Νοε 2020

Οδηγίες για το 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής - 4η Ανακοίνωση - Ανακοινοποίηση Προγράμματος - Πρόσκληση συμμετοχής σε Επιμορφωτικά Σεμινάρια και Παράλληλες Δράσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 11ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής

LOGOsmall500

Σας αποστέλλουμε οδηγίες για το 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής προς τους εισηγητές του συνεδριακό κέντρου και των θεματικών πάρκων. Εκεί μέσα παρουσιάζονται λεπτομέρειες για τον τρόπο παρουσίασης των εργασιών, την προσέλευση και τις απαιτήσεις σε εξοπλισμό.

Για τους εισηγητές του εκθεσιακού Roboland θα διατεθεί πάγκος 2 μέτρα Χ 1μέτρο με πλάτη με ηλεκτρονική παροχή, για την προβολή του έργου τους.

Για τις εργασίες της κεντρικής σκηνής πρέπει να υπενθυμίσουμε την αποστολή μέσω wetranfer (https://wetransfer.com) εργασίας τους σε μορφή συμπιεσμένου αρχείου (zip ή rar), με όνομα αρχείου την ονομασία του σχολείου και αύξων αριθμό σε περίπτωση ύπαρξης και άλλων εργασιών. Η αποστολή πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή 5 Απριλίου.

Σας αποστέλλουμε επίσης την 4η ανακοίνωση της προκήρυξης του 11ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής καθώς και ανακοινοποίηση προγραμμάτων Κεντρικής Σκηνής και θεματικών πάρκων.

Τέλος σας καλούμε στα επιμορφωτικά σεμινάρια και στις παράλληλες δράσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Συνεδρίου στο χώρο της βιβλιοθήκης του ΝΟΗΣΙΣ.

Η θεματολογία είναι η παρακάτω:

  • Ημέρα Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 και ώρα 12.30 - 14.00 : Workshopμε θέμα "Oracle Academy: Ευκαιρίες Δωρεάν ευκαιρίες ανάπτυξης δεξιοτήτων για εκπ/κούς & μαθητές ". Εισηγήτρια η κα. Ελένη Τσιπά, PR & CSRSpecialistGCΜΜ cluster, OracleΕλλάς. Απευθύνεται μόνο σε εκπαιδευτικούς.
  • Ημέρα Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 και ώρα 11.00 - 12.30 : Workshopμε θέμα "Oracle Academy: Ευκαιρίες Δωρεάν ευκαιρίες ανάπτυξης δεξιοτήτων για εκπ/κούς & μαθητές ". Εισηγήτρια η κα. Ελένη Τσιπά, PR & CSRSpecialistGCΜΜ cluster, OracleΕλλάς. Απευθύνεται μόνο σε εκπαιδευτικούς.
  • Ημέρα Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 και ώρα 12.30 - 14.00 workshop με θέμα «Διεισδύοντας σε ένα webserver». Περιγραφή: Για να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές σύστημα πρέπει να κατανοούμε τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι hacker για να καταλάβουν τον υπολογιστή. Το εργαστήριο αυτό περιλαμβάνει live demo διείσδυσης ενός web-server με τεχνικές hacking.

Εισηγητής: Παναγιώτης Τούμπας, Απόφοιτος Tμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

  • Ημέρα Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 και ώρα 10.00 - 12.00 Εισήγηση με θέμα «Απεικόνιση και Αλληλεπίδραση Δεδομένων Μεγάλου Όγκου», Περιγραφή: Το εργαστήριο αυτό πραγματεύεται την απεικόνιση δεδομένων μέσα από τον περιηγητή του υπολογιστή μας. Συγκεκριμένα, στοχεύει να αναδείξει πως μπορούμε να παρουσιάσουμε αποτελεσματικά τα δεδομένα σε χάρτες (πχ οχημάτων που κινούνται) και πως οι χάρτες αυτοί μπορούν να γίνουν διαδραστικοί και να αλλάζουν ανάλογα με τα ερωτήματα που κάνουμε. Μέσα από το εργαστήριο θα αναδειχθούν και τα προβλήματα που προκύπτουν καθώς αυξάνεται ο όγκος αλλά και ο ρυθμός με τον οποίο καταφθάνουν τα δεδομένα στον υπολογιστή μας. Εισηγητές: Δρ Ιωάννης Κατάκης και Δρ. Δημήτρης Τριχινάς , Καθηγητές Τμήματος Πληροφορικής, Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στα επιμορφωτικά σεμινάρια - διαλέξεις μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα εκπαιδευτικοί είτε τμήματα μαθητών με τον εκπαιδευτικό τους. Πρέπει να επιλεγούν ηλεκτρονικά μέσα από το siteτου συνεδρίου (στις ηλεκτρονικές δηλώσεις) και θα εμπλουτιστούν μέχρι τις 5 Απριλίου.

 


 

Παράλληλες Δράσεις

 

Λειτουργία EscapeRoom - Το Δωμάτιο 11 Απόδρασης στο ΝΟΗΣΙΣ

Περιγραφή

Επιτέλους, μόλις καταφέρατε να φτιάξετε το πρόγραμμα για τον εντοπισμό κακόβουλων διαδικτυακών απειλών και είστε πολύ χαρούμενοι! Όμως κάποιοι θέλουν να σας σταματήσουν. Σας εγκλωβίζουν, με σκοπό να συνεχίσουν τη δράση τους. Ευτυχώς, η συνεργάτιδά σας άφησε στοιχεία στο δωμάτιο, που θα σας βοηθήσουν να βγείτε. Θα μπορέσετε να λύσετε όλους τους γρίφους και να βρείτε τον κωδικό εξόδου; Ελάτε να δοκιμάσετε!

Διάρκεια: 30 λεπτά

Ώρες Λειτουργίας: 10.00 - 13.00 καθημερινά 16-19 Απριλίου.

Απευθύνεται:   Κυρίωςσε μαθητές Β/θμιας Εκπαίδευσης

GameMasters - Συντονιστές: Θεοδώρα Σαμαρά, Διούδη Ειρήνη, εκπαιδευτικοί

 


 

Eπίδειξη και Πτήση Dronesπάνω από το NΟΗΣΙΣ

Περιγραφή

Η Ομάδα πρωην Τεχνικών ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ Σερρών θα πραγματοποιήσει πτήση και επίδειξη 3 Dronesέξω στο υπαίθριο χώρο του ΝΟΗΣΙΣ. Θα ληφθούν εντυπωσιακά πλάνα πάνω από το χώρο σε υψηλή ανάλυση βίντεο 4Κ. Τα στιγμιότυπα θα προβληθούν κατά διαστήματα στο Συνεδριακό Κέντρο

Διάρκεια: 30 λεπτά

Ώρα Προβολής : Παρασκευή 19 Απριλίου 11.00.

Απευθύνεται: Σε όλους, όσοι θέλουν να δουν τον χειρισμό ενός Drone (χωρίς ηλεκτρονική δήλωση).

Συμμετοχή σε όλες τις παραπάνω δράσεις, σεμινάρια, workshops, γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του συνεδρίου. Η Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής δήλωσης και συμμετοχής θα ανοίξει το απόγευμα της Δευτέρας 1 Απριλίου.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών - μαθητών είναι προαιρετική και η δράση θα υλοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το δημόσιο και τους συμμετέχοντες, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Στους συμμετέχοντες σε workshops και σεμινάρια θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι