29032023Τετ
Τελ. Ενημέρωση:Παρ, 24 Μαρ 2023

Ο Προϊστάμενος του γραφείου του Πρωθυπουργού στην συνάντηση της Προϊσταμένης του Αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού & Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων του ΥΠΠΕΘ με τους Συντονιστές Εκπ/σης Προσφύγων Δυτικής, Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

DSCN9037

Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας μεταξύ της Προϊσταμένης του Αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων (ΑΤΣΠΕΠ) του ΥΠ.Π.Ε.Θ. κ. Αρώνη Αγγελικής και των Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) της Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οι οποίοι διαχειρίζονται την εκπαίδευση προσφύγων που διαμένουν σε Κέντρα Φιλοξενίας και στον αστικό ιστό.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Προϊστάμενος του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Αγγελόπουλος Γεώργιος, ο Περιφερειακός Συντονιστής Βορείου Ελλάδος και Ηπείρου του ΥΜΕΠΟ κ. Ράγκος Νικόλαος, εκπρόσωπος από το γραφείο περιφερειακού συντονισμού των δομών φιλοξενίας Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μαχαίρα Ελένη καθώς και συνεργάτης της Ομάδας Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων του ΥΠΠΕΘ κ. Καλόγηρος Βασίλειος.

Στο χαιρετισμό του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Ανανιάδης Παναγιώτης παρουσίασε μια γενική εικόνα από τη φοίτηση προσφύγων, ενώ στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα όπως : απολογισμός του έργου των ΣΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο υπηρεσίας τους, συνεργασία των ΣΕΠ με φορείς που εμπλέκονται στην φιλοξενία προσφύγων (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΜΚΟ, ΔΟΜ κλπ), λειτουργία Τάξεων Υποδοχής και ΔΥΕΠ, προβλήματα και προτάσεις από τη φοίτηση των παιδιών προσφύγων. Ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στις επιτυχίες και τις προκλήσεις σχετικά με την ένταξη παιδιών προσφύγων στην τυπική εκπαίδευση καθώς και στον καταλυτικό ρόλο του ΣΕΠ στη συνολική διαδικασία. Από την πλευρά του ο κ. Ράγκος παρουσίασε την εικόνα του προσφυγικού πληθυσμού την παρούσα χρονική στιγμή αναφορικά με τις ροές, τη λειτουργία των διαθέσιμων δομών φιλοξενίας και τις επικείμενες διαφοροποιήσεις που μπορεί να επέλθουν με τη νέα χρονιά.

Τονίσθηκε ότι είναι απαραίτητος ο συντονισμός και η καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων που ασχολούνται με την υποδοχή των προσφύγων στη χώρα μας, προκειμένου να υλοποιήσουμε το όραμά μας:

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι