27052022Παρ
Τελ. Ενημέρωση:Πεμ, 26 Μαϊ 2022

Δελτίο Τύπου - Συνάντηση με Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Κεντρικής Μακεδονίας για την εκπαίδευση προσφύγων

 

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης μεταξύ του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ανανιάδη Παναγιώτη και ομάδας υπευθύνων από την Περιφερειακή Διεύθυνση και το ΥΠΠΕΘ για την εκπαίδευση των προσφύγων, με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ) της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Ανανιάδης παρουσίασε μια γενική εικόνα από τη φοίτηση προσφύγων στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ στη συνέχεια έγινε αναφορά σε θέματα σχετικά με τη νομοθεσία για την υποδοχή μεταναστών-προσφύγων και την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση, το ρόλο των Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) και το πλαίσιο συνεργασίας με τους ΣΕΕ, το εκπαιδευτικό υλικό και τα υποστηρικτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στην Περιφέρειά μας, όπως το πρόγραμμα διερμηνείας, από το ΥΠΠΕΘ και το ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ, τη λειτουργία των ΔΥΕΠ και των Τάξεων Υποδοχής. Η συνάντηση έκλεισε με ανοιχτή συζήτηση όπου κατατέθηκαν προβληματισμοί, καλές πρακτικές και προτάσεις συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

Τονίσθηκε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού η συμμετοχή στην εκπαίδευση και πως το σχολικό περιβάλλον αποτελεί το ασφαλέστερο όχημα ένταξης. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά μπορούμε να υλοποιήσουμε το όραμά μας:

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Η Περιφερειακή Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χρησιμοποιεί στο διαδικτυακό της τόπο "cookies" προκειμένου να προσφέρει αποτελεσματικότερο για τους επισκέπτες/χρήστες περιβάλλον. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδες μας, αποδέχεσθε τη χρήση των "cookies". Για να ενημερωθείτε σχετικά, παρακαλούμε να ανατρέξετε στις Πληροφορίες.
Πληροφορίες Αποδέχομαι